Qigong

Qigong for seniorer

Denne uge inviteres du sammen med andre seniorer med ind i den smukke ældgamle kinesiske bevægelseskunst Qigong. Her vil vi sammen mærke fællesskabets betydning for den gode energi der bevæges og opbygges og som højner livsenergien og det livsbekræftende.

Vinterens energi og årstidens mørke inviterer os til stilhed og dybde og med opmærksomhed på lyset inde i os selv og hvordan vi giver det næring. I Qigong går vi ikke helt i stå, men vi har mulighed for at fordybe os i fordybelsen og bevæge os meget stille med nærvær og ro. Vi kan sige, at vi lader os bevæge i årstidens rolige flow og nærer vores lys, hvor vi lader batterierne op til det snarlige forår.

Qi betyder Energi og Gong betyder arbejde eller bevægelse. Her bevæges kroppen igennem med rolige og blide gentagelser, med fokus på åndedrættet, bevægelsen og kroppen som helhed.

Gennem dit energi-arbejde og i fællesskabets ånd, har du mulighed for fysiske gevinster som øget styrke, bedre holdning, øget smidighed, bedre kredsløb, foruden at du arbejder med din balance og koordination samt koncentration og fokus… og ikke mindst opleves Qigong som beroligende, afstressende og energiopbyggende.

Du bliver introduceret til basis-serien 18 Qigong, som du får mulighed for at få ”masseret godt og grundig ind under huden” og kan arbejde videre med efter endt kursusforløb… hvis du har lyst.

VIDSTE DU AT 18 QIGONG…
  • Er basis-qigong, hvor alle kan være med, da øvelserne er simple, afslappede og lette at lære gennem gentagelser af de langsomme bevægelser.
  • Er 18 øvelser, der glider over i hinanden og derved nemmere huskes og integreres i krop og sind.
  • Kan laves hvor som helst (ude som inde) uden remedier, speciel påklædning, musik eller guidning.
  • Kan tilpasses den tid du har til rådighed, så serien udføres med få eller mange gentagelser.
  • Bevæger hele kroppen igennem i stående udgangsstilling.
  • Til enhver tid kan tilpasses de evt. skavanker du måtte have og kombineres med siddende udgangsstillinger.
  • Har mange fordybende lag, med opmærksomhed og tilstedeværelse på udførelsen, koordinationen, åndedrættet, afspændingen og de mange dejlige stræk.
  • Er ældgamle kinesiske bevægelser skabt ud fra traditionel kinesisk medicin.
  • Er gavnligt for dig fysisk, mentalt og følelsesmæssigt.

Velkommen til Qigongens univers.

En uge med højskoleånd og andre goder

Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole

På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot

Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard

Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer

Skema_Qigong

Uge 6

04. – 10. februar 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5.000 kr.

Enkeltværelse: 6.000 kr.

Dagelev: 4.500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Underviser Ane Mette

Ane Mette Dam

Qigong er en vigtig ”vitamin-pille” i Anes liv,

En livsbekræftende måde at blive groundet, at blive løftet samt lade sig favne af og udveksle god energi, især i naturen og med andre.

Det giver Ane mod, styrke, energi og glæde og det har altid været meningsfuldt for hende at videreformidle til andre, som små frø der skal passes og plejes med nærvær og omsorg.

Derfor har Ane de sidste 10 år undervist i basis og medicinsk Qigong ved holdforløb, dag-, weekend- og ugekurser. Hun har tidligere været hjælpe-instruktør og censor på Instruktør-uddannelserne i Qigong.

Desuden er Ane bl.a. uddannet fysioterapeut, naturterapeut og mindfulness instruktør og arbejder som selvstændig i sit firma www.anemettedam.dk på hjemmeadressen i Harreby. Et historisk og naturskønt landligt sted i hjertet af Ribe, Rødding og Gram.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.