Pileflet

Drømmer du om, at flette skønne kurve i økologisk pil?

Kunne du tænke dig at skabe et smukt produkt i et økologisk og bæredygtigt materiale, som holder i mange år, så kom og prøv kræfter med pileflet.

Vi starter kurset med at flette en kurv i teknikken zarzoflet. Kurven har et smukt grafisk mønster, teknikken er let tilgængelig, du får mulighed for, at få en fornemmelse af pilen som materiale og du opnår hurtigt et flot resultat.

Zarzo flet, stammer sandsynligvis fra Asturien i det nordlige Spanien og er videreudviklet af den danske kurvefletter Ulla Misser.

Herefter skal du flette en rund kurv i eget design. Du skal danne dig en forestilling om designet af kurven og vælge fletteteknikker m.v. I løbet af ugen er der tid til at lade inspirationen blomstrer, mens jeg hjælper dig i design og flette processen.

Du vil arbejde med forskellige teknikker fra traditionelt kurveflet, vil stifte bekendtskab med fagudtryk som krydsbund, stager, kimning, sideflet af forskellig slags, fransk sideflet, engelsk sideflet, lærredsflet m.v. 

Hvilke teknikker og hvilken pil du vælger har betydning for kurvens udtryk og kurven bliver således helt din egen. Pilen er et levende materiale, du vil erfare at pilen kan tvinges til en vis grænse, men langt hen af vejen må du følge pilen.

I løbet af løbet af kurset, vil være små teoretiske oplæg om pil og anvendelighed. Men også om arbejdsstilling, hensyn til egen krop i arbejdsprocessen og brugen af redskaber. Ugen vil være inspirerende og lærerig og du vil via processen føle dig beriget og positivt udfordret. At ugens øvrige input, vil spille sammen med værkstedsundervisningen og samlet bidrage til en god oplevelse.

Medbring gerne en skarp beskæresaks og du skal regne med en betaling for pil efter forbrug på mellem kr. 150 til 300. På kurset når du som minimum at flette 2 kurve.

Vi skal selvfølgelig også mødes hver morgen til spændende morgensamlinger, og vi mødes til samtalesalon og sangaften med masser af gode højskolesange.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Vi tager også på forskellige ekskursioner, blandt andet til Gram Slot, hvor du skal høre om Svend og Sanne Brodersen rejse med at rejse et forfaldent slot til nu et af Danmarks største økologiske landbrug og et kulturelt fyrtårn.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Uge 19

7. maj – 13. maj 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Mette Lindström

Pil er et fantastisk inspirerende materiale at arbejde med. Med hænderne og få stykker værktøj, skabes et smukt og brugbart produkt.

Jeg har altid arbejdet kreativt med mine hænder. Mit første pile kursus for 6 år siden, har ført mig fra småt julepynt til kæmpekurve. Jeg sælger fra min carport og på markeder, jeg har lært fra mig på egne kurser og lærer selv nyt på andres og via gode flettebøger.

Jeg køber pil, men høster også selv og ynder at inddrage andre fletbare materialer siv og bark. Det næste bliver måske gummi, kobbertråd eller plast, jo mere jeg dykker ned i flette universet, jo mere interessant og alsidigt bliver det.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.