Hvorfor opfører vi os, som vi gør? Hvorfor opfører naturen sig, som den gør? Hvad sker der i det hele taget med naturen for tiden? Og hvad er det for en lim, der holder sammen på det hele? Det vil en række forskere og forfattere forsøge at give deres svar på, når vi på Gram Højskole sætter scenen for et ugekursus mættet med foredrag om videnskabens store spørgsmål.
Det bliver både højskolehyggeligt og intenst, fyldt med gåture, fællessang, overdådig natur og et intimt og mangfoldigt indblik i en sjældent udfoldet del af litteraturens verden. Kurset afholdes i samarbejde med Forlaget Gyldendal.
Vi får blandt andet besøg af:
Jesper Theilgaard, forfatter til Da Vejret Blev en Nyhed. I bogen ser Jesper Theilgaard tilbage på de sidste godt 20 års skelsættende vejrhændelser og debatterer klimaindsatsen i Danmark og på verdensplan. Bogen er en personlig beretning om et liv i videnskabens og formidlingens tjeneste, om store vejrmæssige forandringer – og om en kamp mod tiden.
Michael Broberg Palmgren, professor i plantefysiologi, har sammen med Anders Lund Madsen skrevet ’Planternes Manifest’, hvor de gennemgår 40 af de mest storslåede planter i verden. På Gram Højskole vil Palmgren dykke dybt ned i hvor særlige, sansende og avancerede planterne egentlig er med deres enestående kommunikation og til tider drabelige egenskaber. Synet på de grøntsager, du spiser, bliver nok aldrig det samme igen.
Henrik Tingleff, psykolog og forfatter til Når Flokdyret Fejler. Med bogen undersøger Henrik Tingleff det rationelle, omsorgsfulde og selvstændige menneske som et flokdyr. Han tager os med ud på en psykologisk gennemgang af menneskets sande natur belyst ved bl.a. en række kontroversielle menneskeforsøg og spørger, hvorfor vi egentlig gør så mange dumme ting?
Holger Bech Nielsen, professor i højenergifysik og forfatter til Teorien om Alt. Efter et langt liv i fysikkens tjeneste, hvor den prisvindende fysiker har stillet spørgsmål til verdens, tidens og Guds eksistens, stiller Holger Bech Nielsen med dette foredrag skarpt på fysikkens helt store mysterium: Hvad er mørkt stof? For det er aldrig blevet observeret, men alligevel er stoffet med en kort forklaring det, der holder sammen på hele universet. Den længere forklaring om hvor forskningen i mysteriet står i dag, vil Holger Bech Nielsens grave dybere i med dette foredrag.
Flere foredragsholdere offentliggøres løbende.
På kurset får du mulighed for at fordybe dig i litteraturen og relevante diskussioner om samfund, natur og menneske. Du får samtidig alt det bedste fra højskolelivet; Fællessang, magiske morgensamlinger og hyggeligt samvær. Og selvfølgelig også masser af kaffe og kage!
Kurset er for alle med interesse for litteratur, samfundet, mennesket, naturen og universet. Det er ikke en forudsætning at have læse bøgerne på forhånd. Vi skal inspireres og undersøge universet, planeten og mennesket i fællesskab.
Vi glæder os til at byde jer inden for til dette hyggelige og spændende ugekursus med masser af højskolestemning, god mad, højskolesange og livsoplysning.
Kursusleder: Sofie Nielsen
Priser:
5000 kr. for dobbeltværelse
5500 kr. for enkeltværelse
Ønsker du at deltage i Gyldendal-ugekurser i både uge 14 og uge 25, så kan du deltage på begge kurser for 6000 kr. i alt.
Særpris:
Er du medlem af Gyldendals Bogklubber eller Ældresagen er der en rabat på 1.000 kr.
Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.
Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere.
© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.