Kunst i en grænseegn – Nordslesvig

Kunst har til alle tider været identitetsskabende – ikke mindst i grænseegne. Dette kursus går tæt på kunsten i Nordslesvig, som Sønderjylland er en del af.
Vi skal ud af huset. Ud at se hvordan kunsten gennem tiden har haft en vigtig betydning for en grænseegn som Sønderjylland. Hvordan spændinger, usagte og forbudte meninger er kommet til udtryk gennem kunsten. Især tiden hvor Sønderjylland var under preussisk herredømme (1864-1920) vil vi beskæftige os med.

Vi besøger de vigtigste museer i Nordslesvig/Sønderjylland. Ser, hører og oplever helt tæt på, hvordan kunsten har flettet sig ind i den sønderjyske historie og har været med til at danne og fortælle den.
Men grænseegnskunst er andet og mere end fortidens kunstudtryk. Vi stiller også skarpt på nutidskunsten og undersøger, hvorfor rendyrket sønderjysk kunst og kultur har en opblomstringstid i disse år? Det gælder både inden for musik, film og gastronomi.

Glæd dig til en uge med kunsten i centrum. Men glæd dig også til en uge med foredrag, sang, film, snak & hygge og ikke mindst god mad, tilberedt af mange lokale økologiske råvarer.  

At være på Gram Højskole er også at møde nye mennesker, hygge sig og spise god mad med råvarer.

Nedenstående program viser kursets struktur. Kursets detaljerede program offentliggøres løbende her på siden og senest ultimo januar. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Uge 45

5.-11. november 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Vi er et ungt, men erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.  Drevet af: Ideværkstedet.