qigong

Krop og bevægelse (dagelev)

Andre kurser, som kunne have interesse


Bevidst bevægelse

7. – 13. april 2024

Yoga og tankefuldhed

9. – 15. juni 2024
qigong

Qigong for seniorer

2. – 8. juni 2024

Kom med på et livsbekræftende kursus, hvor der er fokus på at bevæge sig både fysisk og mentalt. Det gør vi sammen igennem bevægelse og motion, musik og sang, udflugter og stimulerende samtaler. 

I løbet af ugen stifter du bekendtskab med forskellige motionsformer, hvor fællesskab, latter og sved på panden er omdrejningspunktet. Ugen er inspireret af Qigong, motion og bevægelse generalt. Ikke som et middel til at nå et mål, men som en sund og naturlig indgang til alt det bevægelse der *ER i vores kroppe og sind. 

Vinterens energi og årstidens mørke inviterer os til stilhed og dybde og med opmærksomhed på lyset inde i os selv og hvordan vi giver det næring. I Qigong går vi ikke helt i stå, men vi har mulighed for at fordybe os i fordybelsen og bevæge os meget stille med nærvær og ro. Vi kan sige, at vi lader os bevæge i årstidens rolige flow og nærer vores lys, hvor vi lader batterierne op til det snarlige forår.

Qi betyder Energi og Gong betyder arbejde eller bevægelse. Her bevæges kroppen igennem med rolige og blide gentagelser, med fokus på åndedrættet, bevægelsen og kroppen som helhed.

Mantraet for ugen er at gøre noget godt for sig selv, sammen med andre. Du kommer til at tage fat på livet i velværets tegn med fokus på afstresning, sund brug af kroppen og det aktive, livsglade fællesskab.

Du vil også møde andre bevægelsesformer fra folkedans til leg, fra fitness til lidt let boldspil. 
Kort sagt en uge med fokus på bevægelse sammen og hver for sig.Kom som du er – vi har plads til dig”


En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.


Husk at du selv skal medbringe:

  • tøj du kan bevæge dig i både inde og ude
  • gode travesko og evt. regntøj
  • sko du kan bruge indendørs
  • badedragt/bukser og badesko
  • et stort badehåndklæde (evt. badekåbe)

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er undervejs – Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Senior Wellness Skema

Uge 7

11. – 17. februar 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Underviser Ane Mette

Ane Mette Dam

Ane har de sidste 10 år undervist i basis og medicinsk Qigong ved holdforløb, dag-, weekend- og ugekurser. Hun har tidligere været hjælpe-instruktør og censor på Instruktør-uddannelserne i Qigong.

Desuden er Ane bl.a. uddannet fysioterapeut, naturterapeut og mindfulness instruktør og arbejder som selvstændig i sit firma www.anemettedam.dk på hjemmeadressen i Harreby. Et historisk og naturskønt landligt sted i hjertet af Ribe, Rødding og Gram.

Sofie, underviser

Sofie Nielsen

Sofie arbejder til daglig på Gram Højskole og underviser i antropologi, dans, vandring og litteratur. Sofie har de sidste 20 år fordybet sig i sang, musik og dans fra Vestafrika og glæder sig til at dele ud af sin viden på kurset.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.