Kontakt

Kontaktimprovisation

Kontaktimprovisation er en danseform hvor to kroppe i kontakt forskyder deres vægt for at skabe bevægelser som ikke ville være muligt alene. Eftersom dansen er en improvisation, uden mundtlig kommunikation, skal begge parter være nærværende og lytte til både sin egen og partneres krop. Man kan aldrig vide hvornår det for alvor lykkes – for i netop det øjeblik er har man glemt sig selv for at leve sig ind i den fælles dans.

Vi vil arbejde legende med nysgerrigheden rettet mod kroppens komplekse anatomi og mekanik, og med afsæt i både kontaktimprovisation og release teknik arbejder vi os frem mod en funktionel, energieffektiv og afspændt krop. Mit ønske er at du vil opleve en anderledes tilgang til bevægelse, samt at mærke din krop bevæge sig på nye måder. Undervisning vil altså ikke ”kun” bestå af kontaktimprovisation, men også af individuelle improvisationer. Gennemgående vil dog altid være temaerne om den abstrakte bevægelse, kroppens anatomiske muligheder og ikke mindst legen med tyngdekraften. Ugekurset er for alle, uanset tidligere erfaring med kontaktimprovisation, og du kan forvente både tid og ro til fordybelse i kroppen og bevægelserne, ligesom der vil være tidspunkter med høj energi og sved på panden.

Siden mit afsluttende Bachelorprojekt på The Royal Conservatorie of Antwerp har jeg været optaget af at undersøge menneskets opfattelse af tyngdekraften. Hvordan oplever vi den? Hvilke sanser er i spil? Og hvordan kan vi manipulere denne opfattelse således vi kan opleve tyngdekraften på ny? Dans er først og fremmest en leg med tyngdekraften, og kontakt improvisationen tilbyder en ny måde at opleve den på.

En uge med højskoleånd og andre goder

Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole

På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot

Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard

Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

 

Skema strik

Uge 28

7. – 13. juli 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Kontakt

Mathias Skole

Mathias Skole blev uddannet danser i 2019 ved The Royal Conservatorie of Antwerp i Belgien. Har arbejdet i produktioner for Agostina D’alessandro, samt koreograferet flere site-specific danseforestillinger. Baserer sin egen praksis på improvisation og kontakt improvisation, og har undervist på private danseskoler i Antwerpen, Gymnastikhøjskolen i Ollerup, samt på det danske online dansestudie JumpOff Studio.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.