Keramik – Lær at dreje 

På dette kursus lærer du at dreje. Du guides grundigt og roligt igennem hele processen fra start til slut, og der arbejdes med strukturerede opgaver, så alle i løbet af ugen bliver fortrolige med drejeskiven og stentøjsleret.

På kurset har vi fokus på at øve os, grine af fejlene, hjælpe hinanden og prøve igen, når det hele driller!

Når vi øver os i at dreje, er der meget læring i at kigge nærmere på de emner, vi har præsteret at trylle frem. Det gør vi bl.a. ved skære vores emne over vertikalt, for at se på “dens indre.” Det er her det ofte bliver afsløret, hvad vi især skal være opmærksomme på og arbejde bevidst med, når vi sætter os ved drejeskiven næste gang – måske har du drejet en meget “tung bund” eller en ujævn skærv. Disse udfordringer bliver meget tydelige, når vi ser på emnerne “indefra” og er derfor meget lærerige at se på, når vi vil udvikle os og blive dygtigere. I løbet af ugen har vi derfor fokus på at øve os! Vi har god tid til at få teknikerne ind under huden, og knap så meget fokus på produktion – netop derfor skal du vide, at du ikke kommer hjem med et hav af hjemmelavet keramik fra dette kursus.

I efteråret afholdes endnu et drejekursus, som kunne være en oplagt fortsættelse af kurset her. Læs mere om kurset i uge 41 på vores hjemmeside.

Udover arbejdet på værkstedet byder ugen også på fællessang, morgensamlinger og ekskursioner ud af huset, blandt andet til Gram Slot og Klægager Gaard.

Nedenstående program viser kursets struktur. Kursets detaljerede program offentliggøres løbende her på siden og senest ultimo januar. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Uge 19

7. maj -13. maj 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr. 

Enkeltværelse: 5500 kr. 

Dagelev: 4500 kr.

Herudover et tillæg for tilkøb af ekstra ler.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.