Keramik – Lær at dreje

På dette kursus udvikler du dine evner ved drejeskiven. Du guides grundigt og roligt, og der arbejdes struktureret med bundne opgaver, men der er også plads til at arbejde selvstændigt med egne ideer.

Kurset er for dig, der gerne vil lære at dreje. Måske har du prøvet det før – måske ikke. på kursus får du mere selvtillid til at arbejde selvstændigt ved drejeskiven. har prøvet at dreje før, men ikke føler sig sikker nok til at arbejde selvstændigt ved drejeskiven. 

På kurset øver vi os og griner i fællesskab. Vi starter helt grundlæggende med ælteteknikker, så du ved hvordan du ælter luft ud af leret, og dermed har de bedste forudsætninger, når du sætter dig til drejeskiven. Vi repeterer nogle af de basisgreb der skal til, for at komme godt fra start, og gennemgår forskellige drejemetoder der er gode at kende til. Du kommer til at blive udfordret på forskellige former og teknikker og kommer til at stifte kendskab til en række værktøjer, du med fordel kan bruge, når du drejer. Du kommer til at dreje i forskellige former for ler, så du får en fornemmelse af, hvilke egenskaber de forskellige typer ler har, når du bruger det ved drejeskiven.

Skolen har et stort udvalg af stentøjsglasurer, som
du vil blive introduceret til på glaseringsdagen.

Ugen byder også på fællessang, morgensamlinger og ekskursioner ud af huset, blandt andet til Gram Lergrav. Leret i Gram har nemlig en historie, der går flere millioner år tilbage.

Som udgangspunkt vil du i løbet af kurset få udleveret ler til 3-4 genstande uden at skulle betale yderligere udgifter. Glasuren til dine værker er inkluderet i prisen. Laver du større ting, der kræver mere ler, vil der blive påregnet et gebyr på kr. 75,- pr. kg ler, som skal afregnes ved afrejse. Priserne er inklusive glasur og brændinger

Kursets program offentliggøres her på siden snart. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Uge 41

9.- 15. oktober 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Herudover et tillæg for tilkøb af ekstra ler.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Vi er et ungt, men erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.  Drevet af: Ideværkstedet.