Keramik på Gram Højskole

På keramikkurset vil du i dit møde med stentøj få rig mulighed for at lære materialet at kende, fordybe dig i kreative processer og udfolde dit kunstneriske udtryk. I løbet af ugen vil du blive introduceret til forskellige arbejdsformer og teknikker, så du kan vælge at arbejde videre med netop den arbejdsform, der passer bedst til dit temperament. Lokalerne er store og lyse og indrettet, og der er både mulighed for at kunne modellere og dreje i værkstedet. Hvis ikke du har drejet i ler før, anbefaler vi, at du bruger tiden på at fordybe dig i nogle af de mange andre udtryksformer, da det kan tage lang tid at lære at dreje og ofte kræver tæt vejledning, for at komme godt fra start, og få et resultat, man bliver tilfreds med.

Højskolelærer og keramiker Nina Søndergaard Stortz  vejleder i en bestemt arbejdsmetode, teknik eller brænding, der gør, at du kan få tæt vejledning i netop den metode, der er rettet fokus på i løbet af dagen. Du vil stadig have mulighed for at arbejde selvstændigt med andre teknikker, dog vil dette foregå mere på egen hånd, og uden den samme vejledning, da der ikke er tid til at vejlede flere kursister i mange forskellige teknikker på en gang. 

Du vil i løbet af ugen arbejde med noget af højskolens udvalgte stentøj, der både har dreje- og modelleringsegenskaber. Du kommer særligt til at arbejde med de japanske teknikker Kurinuki og Raku, som er gamle japanske arbejds- og brændingsteknikker indenfor keramikkens verden. Derudover vil du blive introduceret til arbejdet med pladeteknik, som giver dig en masse muligheder i udformning af eksempelvis brugsgenstande. Når først man mestrer denne teknik er der næsten ingen grænser for, hvad man kan lave.

Som udgangspunkt vil du i løbet af kurset få udleveret ca. 3 kg ler, uden at skulle betale yderligere udgifter. Glasuren til dine værker er inkluderet i prisen på op til de 3 kg stentøj. Laver du større ting, der kræver mere ler, vil der blive påregnet et gebyr på kr. 75,- pr. kg ler, som skal afregnes ved afrejse. Priserne er inklusive glasur og brændinger.

Kurset er planlagt sådan, at du efter kurset kan få enkelte færdig brændte emner med hjem. Dette kan fx lade sig gøre, når vi brænder Raku i løbet af ugen. Men da stentøj kræver en længere tørreproces, vil det ikke være muligt at brænde alle dine ting færdigt i løbet af ugen. Vi annoncerer derfor efter kurset en afhentningsdag, hvor du kan komme og hente dit færdig brændte keramik.

Vi vil opholde os på keramikværkstedet en stor del af tiden. Den øvrige tid om eftermiddagen/aftenen bruges på gåture, ekskursioner, foredrag, sangaftener og hygge. Fredag eftermiddag slutter vi af med en præsentation af hinandens værker og efterfølgende holder vi en skøn festmiddag om aftenen.

Vi glæder os enormt meget til et fantastisk kursus. Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Ring til Gitte på kontoret på 2932 4557 eller skriv til info@gramhojskole.dk

Ugens program

Med forbehold for ændringer

Uge 43

23. til 29. oktober 2022

Pris:

5000 kr. for dobbeltværelse

5500 kr. for enkeltværelse

3500 kr. som dagselev

Er du medlem af Ældresagen er der en rabat på 1.000 kr.

Hvis du har deltaget i et kursus hos os, får du 1000 kr. i rabat på dit næste kursus.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Rabatterne gælder kun resten af 2022.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.