Keramik på Gram Højskole

På keramikkurset vil du i dit møde med stentøj få rig mulighed for at lære materialet at kende, fordybe dig i kreative processer og udfolde dit kunstneriske udtryk. I løbet af ugen vil du blive introduceret til forskellige arbejdsformer og teknikker, så du kan vælge at arbejde videre med netop den arbejdsform, der passer bedst til dit temperament.

Vi vil opholde os på keramikværkstedet langt størstedelen af tiden. Den øvrige tid om eftermiddagen/aftenen bruges på gåture, ekskursioner, foredrag, sangaftener og hygge. Fredag eftermiddag slutter vi af med en præsentation af hinandens værker og efterfølgende holder vi en skøn festmiddag om aftenen.

Lokalerne er store og lyse og indrettet, så der både er mulighed for at kunne modellere, støbe og dreje. Hvis ikke du har drejet i ler før, anbefaler vi at du bruger tiden på at fordybe dig i nogle af de mange andre udtryksformer, da det kan tage lang tid at lære at dreje og ofte kræver tæt vejledning og meget tid til den enkelte, for at komme godt fra start, og få et resultat, man bliver tilfreds med. I dit ophold vil der som udgangspunkt ikke være yderligere materialepriser – der vil dog være mulighed for tilkøb af ekstra materialer.

Du vil i løbet af ugen arbejde med noget af højskolens udvalgte stentøj, der både har dreje- og modelleringsegenskaber, for op til 10 kg uden at skulle betale yderligere udgifter. Hvis du laver større eller flere ting, eller vil prøve kræfter med porcelænsler eller arbejde i støbeler, vil det være muligt mod en ekstra materialeudgift. Glasuren til dine værker er inkluderet i prisen på op til de 10 kg stentøj. Glaseres der derudover, vil der blive pålagt et mindre gebyr for glasuren via opmåling af emnet.

Når vi planlægger undervisningen, bestræber vi os på, at du kan få enkelte færdigbrændte emner med hjem efter kurset. Men da stentøj kræver en længere tørreproces, vil det ikke være muligt at brænde og glasere alle dine ting færdigt i løbet af ugen. Der vil derfor blive afholdt en efterfølgende glaseringsdag, hvor du har mulighed for at komme og glasere dine egne ting, når de er blevet brændt 1. gang. Har du ikke mulighed for at komme og glasere, vil det være muligt at lave en aftale om, at underviseren kan hjælpe med at glasere for dig mod beregning. Efterfølgende kan du komme og hente dine færdigbrændte ting på højskolen eller få dem tilsendt ligeledes mod beregning.

Ugens program

Med forbehold for ændringer

Uge 43

23. til 29. oktober 2022

Pris:

5000 kr. for dobbeltværelse

5500 kr. for enkeltværelse

Tag to af efterårets ugekurser for 6000 kr.

Vi er et ungt, men erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.  Drevet af: Ideværkstedet.