Historie og kunst med arbejderbevægelsen

En højskoleuge, hvor vi fordyber os i arbejderbevægelsens historie, kunst, sang og musik. Mulighed for at deltage i et spor med akvarel, maleri m.m.

“Arbejderbevægelsen og Højskolen har brug for hinanden”. Sådan sagde landets kulturminister i 2020. Sidste år tog Jyderup Højskole hende på ordet . Nu er vi rykket til grænselandet og i samarbejde med Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie (Selskabet for arbejderhistorie) og Arbejdernes Kunstforening og Sønderborg Arbejderhistoriske Forening har vi lavet et ugekursus. Her kommer vi rundt om arbejderbevægelsen; historien, kunsten og  kulturen men også nutiden.

Der er også en særlig udflugt til lokalområdet Sønderborg /Flensborg  på programmet.

“Arbejderbevægelsen og Højskolen har brug for hinanden”

Se på billedet af familien ved middagsbordet. Hvad udstråler det? Tryghed, orden, sammenhold. Linjerne er rette. Lyset vælder ind. Lejligheden er net. Et ’almennyttigt byggeri’ fra den tid, hvor det betød god bolig. Møblerne er gedigne, tænkeligt fra Brugsen. Lidt spræl er der i gulvtæppets farver, men også de er retlinjede. Mor kigger på børnene. Børnene kigger på hinanden. Far kigger på sit vinglas, der dog nok kun er fuldt af øl, måske bare hvidt-øl.

Billedet er en hyldest til dagligdagen. Ikke en svulmende og glansbilledagtig forherligelse som i Sovjet-kunsten. Nej, en stilfærdig dansk glæde. Og så er det faktisk et vældig godt billede.

Og det er dét, der er hele pointen. En arbejdervirkelighed fremstillet i solidarisk kvalitet. Noget, som arbejderne kunne stå ved og glæde sig over at se på væggen.

Uge 31

30. juli – 5. august 2023

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.