Grundtvig, Gram og Genop-dannelse

Er dannelsen i Danmark død? Hvis den er, kan den så genoplives?
Er demokratiet umoderne og lidt slidt i kanten? Er der for megen snak og lidt for lidt handling?
Er folkeoplysningen et levn fra gamle dage? Og hvis den er, hvad skal vi så sætte i stedet?
Grundtvig døde for 150 år siden og var med til at sætte både dannelse, demokrati og folkeoplysning på dagsordenen. En dagsorden vi mere eller mindre har fulgt lige siden.
Men er verden af lave, er Grundtvig godt og grundigt død eller lever hans tanker om dannelse, demokrati og oplysning stadig i bedste velgående?
Vi ryster posen med Grundtvigs tanker, værdier og menneskesyn og stiller skarpt på om der er plads til Grundtvig i det moderne samfund. Er hans tanker stadig gangbar mønt i et samfund, hvor individet og omstillingsparathed er i højsædet.  

Det er kurset, hvor vi lytter, diskuterer, er uenige, bliver klogere og sikkert også provokerede. Alt sammen i bedste højskoleånd, hvor der er højt til loftet og dybe rødder at støtte sig til.
Foredragsholderne vil hver især belyse Grundtvig fra forskellige vinkler. Fælles for dem alle er dog at sætte Grundtvigs tanker ind i den nutid vi lever i, for at se om de stadig kan bruges i et moderne og globalt samfund.

Nedenstående program viser dig kursets overordnede indhold. Vi opdaterer løbende programmet, når nyt bliver tilføjet. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Uge 46

12.-18. november 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Vi er et ungt, men erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.  Drevet af: Ideværkstedet.