Fra Græs til Grøntsagshave

Er du træt af at slå din græsplæne, og drømmer du i stedet om at skabe et selvforsyningsparadis lige i baghaven? Eller er du allerede i gang, men nysgerrig efter inspiration og gode tips til hvordan du kan få endnu større udbytte?
Så kom til en uge i have-glædens tegn, hvor vi i fællesskab dykker ned i grøntsagsdyrkningens fornøjelser og udfordringer, netop i tide til at starte dyrkningssæsonen derhjemme. 

Med en lille have kan du dyrke et væld af grøntsager. Det kræver ikke mere end nogle få m2 bede, for at kunne høste og servere hjemmedyrkede friske grønne sager for dig selv og din familie – og vel at mærke en masse andre sager end dem man finder på supermarkedets hylder.

Med inddragelse af kursisternes egne haver og højskolens jomfruelige græsplæner, som vi netop er gået i gang med at omlægge til køkkenhave, kommer vi til at beskæftige os med

  • planlægning og design af haven
  • metoder til etablering af gravefri bede 
  • teknikker til at sikre at grøntsagerne (og ikke ukrudtet) trives  – uden at få hold i ryggen, 
  • at skabe en sund, levende og næringsrig jord
  • forlængelse af sæsonen og samdyrkning af grøntsager
  • høst af egne frø til næste år

Ugen kommer til at indeholde en række oplæg, praktiske øvelser og en inspirationstur i området.

På kurset vil du få hovedet og notesbogen fyldt med viden, idéer og inspiration, jord under neglene, og en masse nye have-bekendtskaber, som du kan dele din passion med.

Vi skal selvfølgelig også mødes hver morgen til spændende morgensamlinger, og vi mødes til samtalesalon og sangaften med masser af gode højskolesange.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Uge 18

30. april – 6. maj 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Jeppe Helleman Worning

Underviseren på kurset er gartner Jeppe Worning. Udover at være mangeårig køkkenhaveentusiast og uddannet gartner har han tidligere undervist i små-skala grøntsagsproduktion på Jyderup Højskole, opstartet en økologisk blomsterproduktion og været bestyrelsesmedlem af foreningen Frøsamlerne.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.