Familiekursus 2022 – Uge 28

På Familiekurset på Gram Højskole oplever hele familien den særlige højskoleånd. Vi mødes på tværs af generationer, når vi har linjefag, fællestimer, morgensamlinger og fri tid til at slappe af.

På højskolen følger I både undervisning på linjefag og deltager i sjove fællesaktiviteter på tværs.

linjefagene går vi i dybden med et emne: Vi afprøver nye opskrifter, vi står på hænder, vi sover i shelter og lærer om naturen og vi fordyber os i det kreative univers. Alle kursister vælger før ankomst et linjefag. Du må gerne vælge det samme som resten af din familie, men du må også gerne vælge noget andet.

Fællestimerne er for alle. Her skal vi blandt opklare Detektivgåder på Gram Slot, og vi skal grine med hinanden, når vi danser og synger. Hver morgen er der morgensamling, hvor underviserne udfolder et spændende tema – og så skal vi selvfølgelig synge højskolesange.

God mad hele ugen. På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. Og vi slutter selvfølgelig ugen af med en fest – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed; blandt andet er de fleste grøntsager økologiske dyrkede fra Gram Slots produktion.

Du kan vælge mellem følgende linjefag:

Leg i naturen Her mødes vi i uderummet til leg, friluftsaktiviteter og bevægelsesudfoldelse. Vi skal se solnedgang fra en kano, finde gemte rytmer i skoven, snitte detektivgrej og klatre i højderne. I løbet af ugen skaber vi den ultimative lejr, hvor vi kokkererer gourmet over bål og synger under stjernerne, inden vi kravler i soveposen i vores hjemmelavede nattely. I Grams skove skal vi sammen dyrke bevægelsesglæden i det frie legerum gennem gode gamle klassikkere og spritnye lege, I med garanti ikke har prøvet før.

Underviserne er Amalie og Emil, der har en baggrund inden for friluftsliv, dans og musik.

Madlavning er et møde om det der får maven til at rumle. Dufte, smage og jord under neglene. Faget tager ud og høster sin mad og møder dyrene. Bringer det med hjem og bringer herefter gryderne i kog.

Underviser er Nikolai Prøsch Johansen, uddannet kok, tidligere køkkenchef og prisvinder. Nicolai betegner sig selv som eventyrlysten og glæder sig til en skøn uge med masser af madglæde.

Cirkus og Akrobatik Her mødes vi i kroppen og i overraskelsen. Kroppen skal vendes på hovedet og det umulige gøres muligt. Vi arbejder med akrobatik og jonglering og andre skæve og skøre ting fra cirkussets verden! Og alle kan være med! Det bliver en uge med masser af sjov og løjer! Vi bringer smil og grinet frem, mens vi træner til vores afsluttende forestilling som vi viser for de andre kursister på kursets sidste dag.

Underviserne er David og Jonas, der begge arbejder med børn og cirkus til daglig.

Det Kreative Univers I Det Kreative Univers forvandler vi det forunderlige crepepapir til farverige blomsterkreationer. Det bliver en krea-uge, hvor vi tager kameraet og blyanten i hånden inden vi afprøver forskellige papirteknikker, og kreerer vores helt egne evighedsbuketter. Vi indfarver italiensk crepepapir med naturfarver, og vi giver os i kast med tuscher, maling, oliekridt, limpistoler og glimmer for at opnå de smukkeste, kreative udtryk. Inspirationen finder vi blandt den vilde natur i Grams Skove og i fantasiens motiver. Vi tryller skrald om til brugskunst, når vi upcycler genbrugsguld, dåser, æggebakker m.m. til vaser som vores blomster kan være i. Ugen kulminerer i en miniudstilling med jeres flotte papirdekorationer, hvor vi beundrer hinandens kreative værker inden blomsterne får lov til at pynte videre i jeres eget hjem.

Underviser er Sabrina Bilander, der har det kreative univers @froeken.krea på instagram.

TILMELDING

Uge 28; 10. – 16 juli 2022

Aldersgruppe: Fra 10 år

Pris: Børn 10-15 år : Kr 2800,-
        Voksne 16+ år : Kr 4900,-

Har du spørgsmål, så kontakt os endelig på telefon 29 32 45 57.

Praktiske oplysninger

Gram Højskole har store og rummelige dobbeltværelser med pæne badeværelser på gangen. Alle værelser har egen håndvask. Børn indkvarteres på madrasser eller ekstra senge på forældrenes soveværelse – op til 2 voksne og 2 børn pr. værelse. Enkelte værelser er ekstra store og nogle har køjesenge; spørg efter dette ved tilmelding. Vi råder over masser af faciliteter, som er til rådighed i kursets – sparsomme – fritid, f.eks. et helt nyt og veludstyret fitnesslokale, sportshal,
fodboldbane, beachvolley, petanque-bane og meget mere.