Familiekursus 2022 – Uge 29

På Familiekurset på Gram Højskole oplever hele familien den særlige højskoleånd. Vi mødes på tværs af generationer, når vi har linjefag, fællestimer, morgensamlinger og fri tid til at slappe af.

På højskolen følger I både undervisning på linjefag og deltager i sjove fællesaktiviteter på tværs.

linjefagene går vi i dybden med et emne: Vi afprøver nye opskrifter, lærer sjove teknikker, laver mad over bål og lærer at sanke. Og vi sover i shelter, lærer om naturen, sejler i kano og leger og bevæger os.  Alle kursister vælger før ankomst et linjefag. Du må gerne vælge det samme som resten af din familie, men du må også gerne vælge noget andet.

Fællestimerne er for alle. Her skal vi blandt opklare Detektivgåder på Gram Slot, og vi skal grine med hinanden, når vi danser og synger. Hver morgen er der morgensamling, hvor underviserne udfolder et spændende tema – og så skal vi selvfølgelig synge højskolesange.

God mad hele ugen. På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. Og vi slutter selvfølgelig ugen af med en fest – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed; blandt andet er de fleste grøntsager økologiske dyrkede fra Gram Slots produktion.

Du kan vælge mellem følgende linjefag:

Leg i naturen Her mødes vi i uderummet til leg, friluftsaktiviteter og bevægelsesudfoldelse. Vi skal se solnedgang fra en kano, finde gemte rytmer i skoven, snitte detektivgrej og klatre i højderne. I løbet af ugen skaber vi den ultimative lejr, hvor vi kokkererer gourmet over bål og synger under stjernerne, inden vi kravler i soveposen i vores hjemmelavede nattely. I Grams skove skal vi sammen dyrke bevægelsesglæden i det frie legerum gennem gode gamle klassikkere og spritnye lege, I med garanti ikke har prøvet før.

Underviserne er Amalie og Emil, der har en baggrund inden for friluftsliv, dans og musik.

Madlavning er et møde om det der får maven til at rumle. Dufte, smage og jord under neglene. Faget tager ud og høster sin mad og møder dyrene. Bringer det med hjem og bringer herefter gryderne i kog.

Underviser er Nikolai Prøsch Johansen, uddannet kok, tidligere køkkenchef og prisvinder. Nicolai betegner sig selv som eventyrlysten og glæder sig til en skøn uge med masser af madglæde.

TILMELDING

Uge 29; 17. – 23 juli 2022

Aldersgruppe: Fra 10 år

Pris: Børn 10-15 år : Kr 2800,-
        Voksne 16+ år : Kr 4900,-

Har du spørgsmål: telefon 29 32 45 57

Praktiske oplysninger

Gram Højskole har store og rummelige dobbeltværelser med pæne badeværelser på gangen. Alle værelser har egen håndvask. Børn indkvarteres på madrasser eller ekstra senge på forældrenes soveværelse – op til 2 voksne og 2 børn pr. værelse. Enkelte værelser er ekstra store og nogle har køjesenge; spørg efter dette ved tilmelding. Vi råder over masser af faciliteter, som er til rådighed i kursets – sparsomme – fritid, f.eks. et helt nyt og veludstyret fitnesslokale, sportshal,
fodboldbane, beachvolley, petanque-bane og meget mere.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.