Bridge og Højskole

Bridge og højskole på Gram Højskole er en uge med masser af bridge (undervisning og turnering) kombineret med traditionel højskole. Det er en fordel at have spillet bridge før, men kommer du for at lære mere og nyt eller måske for at få bedre styr på grundmeldingerne, så er du kommet til det rigtige sted.

Hver dag begynder med morgensamling. Resten af formiddagen er der oftest bridgeundervisning på programmet.

Udover bridge byder kurserne ”Bridge og højskole” på morgensamlinger, højskolesang, foredrag, samtalesalon og foredrag. Midtvejs er der også en halvdagsudflugt, og I får også lejlighed til at høre mere om Gram Slot og højskolens forbindelse hertil.

Bridgeundervisning:

Bridgeundervisningen foregår på to niveauer med mere end 16 deltagere. Bridgeundervisningen tager udgangspunkt i kursisternes kendskab til bridgespillet. Vi dropper den sædvanlige bridgetest, der desuden ikke altid kan afsløre alt. I stedet for udbyder de to undervisere to emner, hvor det ene emne er målrettet den mindre rutinerede del af kursisterne, og det andet emne de mest rutinerede.

De to undervisere skiftes til at udbyde undervisning på hvert af niveauerne, så de i løbet af ugen har haft både de mere og mindre rutinerede flere gange.  Vi kommer med sikkerhed komme omkring kendte emner som det offensive og defensive grundsystem, men der bliver også plads til emner som spilføring, modspil, negative doblinger, kampen om kontrakten, Fjerde farve, eller hvad vi vurderer de tilmeldte kursister kunne have glæde af.

Kursisterne kan frit vælge mellem de udbudte emner fra dag til dag, men kan i tvivlstilfælde spørge underviserne, hvilket emne de får mest ud af at vælge. Du kan deltage på kurset på egen hånd uden en fast makker. Ham eller hende sørger vi så for. Du skal blot have lyst til at lære mere i løbet af en sjov uge i fællesskab med en masse andre bridgespillere. I kan selvfølgelig også deltage som makkerpar. Makkerpar skilles ikke ad. Har du spørgsmål til bridgeundervisningen, så kontakt højskolen, og de vil henvise jer til en af underviserne.

På en typisk uge spilles vi tre til fire bridgeturneringer alt efter højskolens program. Spiller du i en bridgeklub under Danmarks Bridgeforbund må du derfor gerne oplyse dit medlemsnummer ved tilmelding, for så får dine undervisere bedre indblik i, hvilke kursister der har meldt sig til kurset.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Bridge skema

Uge 32

6.-12. august 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Undervisere

Jacob Røn og Peter Nielsen samt undervisere fra Gram Højskole.

Peter, med-underviser

Peter Nielsen, med-underviser

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.