Akvarel- og tegnekursus

Velkommen til kreativt samvær på Gram Højskole. Her kan alle være med uanset om du har tegnet og malet i mange år eller først starter nu.

På kurset bliver du undervist i tegning – både iagttagelsestegning med blyant og kul – og maling med akvarel.

Vi skal naturligvis også arbejde med farvelære og forskellige akvarelteknikker; vådt i vådt, vådt på tørt, lag på lag, dybde, graduering og meget mere.
Der vil også være små bundne tegne- og akvarelopgaver som fælles opvarmning, så du får afprøvet de forskellige teknikker og akvarellens mange muligheder. På den måde finder du frem til din foretrukne og helt personlige stil.  

Vi bruger naturligvis den smukke natur omkring Gram som inspiration, får set på motiver, lavet skitser og kompositioner til billederne. Og der vil være rig mulighed for at fordybe sig i lige netop det billede eller den streg, du gerne vil give opmærksomhed og fordybelse.
Undervejs ser vi på hinandens værker, lader os inspirere, diskuterer og lærer nyt af hinanden og os selv. Som afslutning på ugen slutter vi af med en festlig fernisering og udstilling på højskolen.

Når penslerne er vasket af og akvarellerne er lagt til tørre, er der tid til god mad, hyggesnak, foredrag og ture ud af huset. Og naturligvis skal vi også synge og lære nye sange fra den nye højskolesangbog.    

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail tilinfo@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Akvarel

Uge 16

14. – 20. april 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Underviser

Dorthe Bech Gregersen, tidligere folkeskolelærer med billedkunst som linjefag. Dorthe har også undervist på ungdomsskole og VUC i både tegning og akvarel. Dorthe har arbejdet med både tegning og akvarel gennem flere årtier og har lavet illustrationer til bøger.

Dorthe Bech Gregersen bor i Gram og finder sin inspiration på sine mange gåture i den smukke natur, der er omkring Gram

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.