Musikalske fortolkninger

Hvis du har en salme, et digt, en vise, et pop- eller dødsmetal-nummer, som du gerne vil sætte dit eget præg på, så er Musikalsk Fortolkning lige noget for dig!

Med udgangspunkt i rig inspiration fra både underviserens præsentationer og fra de andre deltageres erfaringer, får du på kurset mulighed for både at fortolke dit eget nummer og være inspirationskilde for andres fortolkninger.

Kurset vil være delt op, så en del af tiden bruges på inspirerende præsentationer og workshops, der introducerer til forskellige forståelser af og tilgange til fortolkning, og hvordan man kan bruge alt dette i praksis, mens den anden del af tiden bruges på praktisk arbejde med jeres egne fortolkninger. Afslutningsvis vil vi afholde en forestilling/lyttesession, alt efter hvilke slags produkter, vi er endt ud med.

I fortolkningsprocessen vil I arbejde i mindre grupper, hvor der i løbet af ugen vil arbejdes igennem fortolkningsprocessen for et nummer pr gruppemedlem – så tænk gerne allerede hjemmefra på, hvilket nummer/sang/digt, du gerne vil arbejde med.

Fortolkning handler om mange ting – og netop derfor vil vi også bruge tid på præsentationer af og diskussioner om emnet. Men vigtigst af alt er det, at du er klar på at prøve både at give noget af dig selv, men også at få noget fra andre. Fortolkninger eksisterer nemlig i et spænd mellem det, du kan bidrage med, den inspiration, du kan få udefra, og det udgangspunkt, som dit valgte nummer giver dig.

Alt dette skal vi sammen navigere i, mens vi skaber en masse god musik og en masse god stemning.

Så: om du vil lave et cover, et remix, en satirisk tekstomskrivning, et storslået arrangement for tre violiner og én kazoo eller en jazzet reharmonisering – eller noget helt sjette – så står vi klar til at hjælpe og inspirere dig i processen!

Vi har lydstudie med software samt udstyr til indspilning tilgængeligt.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Gram Lergrav
For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Ekskursionen
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til 
info@gramhojskole.dk

Uge 30

23. juli – 29. juli 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Matthias Bjørnestad

Din underviser på korkurset er Matthias Bjørnestad, som er fast underviser på Gram Højskole. Matthias er cand.mag. i Musikvidenskab og Religionsvidenskab. Han har bred erfaring med indstudering af kor i mange forskellige genrer, og er desuden super interesseret i alt, hvad der har med musik at gøre – så spørg endelig! Matthias akkompagnerer selv sin indstudering på klaver.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.